BiH

Pratite nas na Google news

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske
Foto: N.N. | Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske
N.N.

Članovi delegacija ministarstava pravde Republike Srpske, FBiH i BiH su u Sjevernoj Irskoj u okviru studijske posjete obišli sjedište Policijske uprave Sjeverne Irske, gdje su sa predstavnicima policijske uprave razgovarali o modalitetima rada zatvorske obavještajne službe, multiagencijskoj saradnji i intervencijama u borbi protiv nasilnih i ekstremističkih aktivnosti u Sjevernoj Irskoj.

Članovi delegacije takođe su posjetili Hajdbank Vud akademiju i ženski zatvor, gdje su se sastali sa direktorom ove ustanove Gerijem Milingom, kao i sa koordinatorom programa obrazovanja Brajanom MekKijem.

Predstavnici ministarstava ovdje su upoznati sa principom rada i programima obuke za zatvorske službenike, sa modelima obuke za vanredne situacije i posebnim obukama za rad sa mladim prestupnicima.

U delegaciji koja je u Belfast otputovala u organizacji Savjeta Evrope nalaze se pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić, direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak, pomoćnik ministra pravde FBiH Trako Hidajet, direktor Kazneno popravnog zavoda Zenica Redžo Kahrić i drugi.

Cilj ove studijske posjete je razmjena iskustava, sticanje novih znanja, upoznavanje sa načinima rada i organizacijom sistema u Sjevernoj Irskoj i uspostavljanje dobrih odnosa i saradnje sa sručnjacima iz ove države.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije