BiH

Pratite nas na Google news

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske
Foto: N.N. | Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske
N.N.

Članovi delegacija ministarstava pravde Republike Srpske, FBiH i BiH su u Sjevernoj Irskoj u okviru studijske posjete obišli sjedište Policijske uprave Sjeverne Irske, gdje su sa predstavnicima policijske uprave razgovarali o modalitetima rada zatvorske obavještajne službe, multiagencijskoj saradnji i intervencijama u borbi protiv nasilnih i ekstremističkih aktivnosti u Sjevernoj Irskoj.

Članovi delegacije takođe su posjetili Hajdbank Vud akademiju i ženski zatvor, gdje su se sastali sa direktorom ove ustanove Gerijem Milingom, kao i sa koordinatorom programa obrazovanja Brajanom MekKijem.

Predstavnici ministarstava ovdje su upoznati sa principom rada i programima obuke za zatvorske službenike, sa modelima obuke za vanredne situacije i posebnim obukama za rad sa mladim prestupnicima.

U delegaciji koja je u Belfast otputovala u organizacji Savjeta Evrope nalaze se pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić, direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak, pomoćnik ministra pravde FBiH Trako Hidajet, direktor Kazneno popravnog zavoda Zenica Redžo Kahrić i drugi.

Cilj ove studijske posjete je razmjena iskustava, sticanje novih znanja, upoznavanje sa načinima rada i organizacijom sistema u Sjevernoj Irskoj i uspostavljanje dobrih odnosa i saradnje sa sručnjacima iz ove države.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije