BiH

Pregovori o novoj Vladi Kantona Sarajevo

Pregovori o novoj Vladi Kantona Sarajevo
Foto: N.N. | Pregovori o novoj Vladi Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Stranke "četvorke" pregovaraju o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo i ko bi mogao da bude na čelu nove izvršne vlasti u ovom kantonu.

Danijela Kristić (Narod i pravda), zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, za "Nezavisne" kaže da "četvorka" dogovora kandidata za premijera Vlade KS.

"Sigurna sam da će biti usvojen najbolji prijedlog", kaže Kristićeva.

Vildana Bešlija, poslanica Naše stranke, takođe za "Nezavisne" potvrđuje da su pregovori u toku, te da, što se tiče ove stranke, u opticaju su Edin Forto za premijera i Lejla Brčić za ministricu.

"Ostale pojedinosti u vezi s resorima i ministarstvima će se dogovoriti nakon usvajanja korigovanih mjera za djelovanje nove Vlade", objašnjava ona.

Danas je Općinski odbor SDP BiH Stari grad predložio kao kanidatate za ministre  Segmedinu Srnu Bajramović, Igora Stojanovića, Samira Suljevića, Dragana Stevanovovića, Damira Mašića, Irfana Čengića, Sašu Magazinovića, Adnana Štetu, Malika Garibiju i Damira Filipovića.

Igor Stojanović, poslanik SDPa u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je za "Nezavisne" da će prijedloge na kraju dati Kantonalni odbor SDP BiH, te da on neće biti  dio Vlade KS. Saša Magazinović, koji je danas dao ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDPa, kazao je "Nezavisnim" da svaki odbor ima  legitimno pravo da predlaže, ali nije odgovorio na upit da li će prihvatiti prijedlog da uđe u Vladu KS.

Sutra bi, kako saznajemo, stranke "četvorke", koju čine Narod i pravda, Naša stranka, SDP i grupa nezavisnih poslanika, trebalo da predstave program  i principe na kojima će funkcionisati nova Vlada Kantona Sarajevo. Podsjećamo, ovim izborom Kanton Sarajeva dobiće treću vladu u dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije