BiH

Prekinut štrajk UIO BiH

Prekinut štrajk UIO BiH
Foto: Arhiva | Prekinut štrajk UIO BiH

BANJALUKA - Štrajkački odbor Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH donio je danas jednoglasnu odluku o prestanku štrajka upozorenja zaposlenih u UIO BiH.

Kako su saopštili, ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od sutra.

"Ovom odlukom Sindikat je pokazao opredijeljenost za dogovorno rješavanje spornih pitanja uz spremnost da olakša prekogranični saobraćaj roba i putnika, pri čemu imamo puno razumijevanje za korisnike naših usluga, uvoznicima, vozačima, privrednicima i građanima kao krajnjim potrošačima", saopštili su iz UIO.

Naime, Štrajkački odbor Sindikata UIO je 28. marta bio donio Odluku o stupanju u štrajk te su od 4. aprila štrajkovali od 12 do 14 sati, kako su tada naveli, do ispunjenja zahtjeva.

Dodaju da su u vezi s tim, 20. aprila predstavnici Štrajkačkog odbora Sindikata UIO održali sastanak sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta Ministara BiH, na kojem su ga upoznali sa situacijom i djelovanjem SM BiH u okviru dva postavljena zahtjeva Sindikata, a jedan od njih je zahtjev o dinamici usvajanja Zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022., a koji je uslov za primjenu osnovice za obračun plate u institucijama BiH za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije