BiH

Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
Foto: Arhiva | Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je danas na zahtjev Zvonka Marića, poslanika SBB-a.

Poslanici su danas raspravljali o Prijedlogu odluke o prihvatanju ostavke i razrješenju dužnosti ministra zdravstva KS Rusmira Mesihovića i ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasne Agić.

Marić je kao razlog naveo "neslaganje u procedurama", nakon što su poslanici Mahir Dević (SDA) i Elmedin Konaković Naroda i Pravde (NiP) više od sat vremena raspravljali o ulozi Komisije za izbor, imenovanje i administrativna pitanja te skupštine.

Mario Nenadić, premijer KS, u srijedu je predložio imenovanje Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a te imenovanje Draženke Malićbegović za ministricu zdravstva, kao prijedlog DF-a.

Aljoša Čampara (SDA), poslanik u Skupštini KS, iznio je danas žestoke kritike na račun rada Vlade KS, koju čini i njegova partija, naglašavajući da već dugo funkcioniše bez dva ministra te je predložio formiranje ekspertne vlade u Sarajevu.

"Moje pitanje premijeru, predsjedavajućem Skupštine i šefovima klubova vladajuće koalicije je: Kada će biti kompletirana Vlada KS i kada će početi funkcionisati u punom sastavu? Ako želimo biti odgovorni prema zdravlju i standardu građana, onda se to mora desiti na narednom zasjedanju Skupštine, iako je jasno da je bilo realno očekivati da ministre imenujemo na ovom skupštinskom zasjedanju", kazao je Čampara.

Poručio je da želi decidan odgovor na ovo pitanje, jer je u ovoj situaciji mnogo važno da KS ima operativnu vladu, koja na stručan i efikasan način može odgovoriti na aktuelne probleme, a ne na pitanje ko će činiti tu vladu i čija će politika nadvladati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije