BiH

Preminula djevojčica iz Kaknja čija je sudbina potresla sve

Preminula djevojčica iz Kaknja čija je sudbina potresla sve
Foto: Facebook/Kenan Karic | Preminula djevojčica iz Kaknja čija je sudbina potresla sve

Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, Džena Gadžun, preminula je rano jutros.

Srce Džene iz Kaknja nije izdržalo, nije se uspjelo izboriti sa teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Otac malene Džene, Muris Gadžun, je jutros informisao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

"Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet", napisao je Muris, prenose federalni mediji.

Roditelji su kazali da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu, ali da su njeni moždani živci "sagorjeli" te da je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela Nina Jovanović, koja nije imala licencu ljekarske komore KS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu je bio Suad Rožajac, kojeg su roditelji nakon događaja pitali šta se dešava i šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna šta se dešava.

"Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život...", kazala je majka u prvom razgovoru.

Aparati ordinacije gdje je operisana djevojčica koja je pala u komu nisu zakonski verifikovani.

Informacija o vremenu i mjestu dženaze biće naknadno poznati. Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta te ko je kriv za sve ono što se dogodilo djevojčici iz Kaknja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije