BiH

Preminuo cijenjeni ljekar Ljubiša Kusturić

Preminuo cijenjeni ljekar Ljubiša Kusturić
Foto: RTRS | Preminuo cijenjeni ljekar Ljubiša Kusturić

BIJELJINA - U Bijeljini je jutros u 66. godini preminuo primarijus doktor Ljubiša Kusturić, saopšteno je iz Bolnice "Sveti Vračevi" u kojoj je bio zaposlen.

Kusturić je rođen u Brčkom, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bijeljini. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1982. godine. Specijalistički ispit položio je 1992. godine u Beogradu i stekao zvanje specijalista ginekologije i akušerstva. Komora doktora medicine Republike Srpske dodijelila mu je naziv primarijus 2014. godine.

Radni vijek započeo je 1983. godine u bijeljinskom Medicinskom centru "Nikola Spasojević" u dispanzeru za žene, a potom kao ljekar u ginekološko-akušerskoj službi.

Od 1996. godine obavljao je poslove šefa Ginekološko-akušerskog odjeljenja. U februaru 2022. godine postavljen je na mjesto načelnika Odjeljenja, gdje ostaje do kraja svog profesionalnog rada, piše RTRS.

Pored aktivnog obavljanja poslova specijaliste ginekologije i akušerstva, Kusturić je učestvovao u organizaciji rada i unapređenju novih metoda u svim aktuelnim granama ginekologije i akušerstva, kao i edukovanju i usavršavanju novog kadra, navode iz Bolnice "Sveti Vračevi".

Kolektiv Bolnice "Sveti Vračevi" uputio je iskreno saučešće porodici Kusturić, navodeći da će uvaženi doktor ostati upamćen po profesionalnom, korektnom i strpljivom odnosu prema pacijentima, kolegama i drugim zaposlenim u Bolnici.

Doktor Kusturić biće sahranjen u ponedjeljak u 14.00 časova, na gradskom groblju u Pučilama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije