BiH

Pratite nas na Google news

Preminuo kuvajtski ambasador u BiH

Preminuo kuvajtski ambasador u BiH
Foto: Predsjedništvo BiH | Preminuo kuvajtski ambasador u BiH
N.N.

Ambasador Kuvajta u Bosni i Hercegovini Abdulaziz Ahmad Hasan al-Šarah je preminuo, a u BiH je služio od 2018. godine.

Povodom smrti Abdulaziza Ahmada Hasana al-Šaraha, kuvajtskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.

"Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji nj.e. Abdulaziza Ahmada Hasana al-Šaraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije", navodi se u pismu.

Ambasador dr. Abdulaziz al-Šarah, kako se dodaje, od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između dvije zemlje i dva naroda.

"Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata. Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom", navodi se u pismu reisu-l-uleme, prenosi Mina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije