BiH

Pratite nas na Google news

Vježba "Brzi odgovor 19" i u Banjaluci, učestvovali pripadnici MUP-a RS

Vježba "Brzi odgovor 19" i u Banjaluci, učestvovali pripadnici MUP-a RS
Foto: MUP RS | Pripadnici SAJ-a i Žandarmerije učestvovali u vježbi "brzi odgovor 19"
N.N.

BANJALUKA - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovali su danas u vježbi EUFOR-a "Brzi odgovor 19", koja se održala na teritoriji grada Banjaluka i opštine Laktaši.

Na Međunarodnom aerodromu Banjaluka, policijski službenici MUP-a Srpske su izveli vježbu u tri situacije: pokazna vježba, talačka kriza i prtljag ostavljen na aerodromu koji može biti opasan, saopšteno je iz MUP-a RS.

Vježbu "Brzi odgovor 19" organizuju EUFOR i OSCE u saradnji sa institucijama Republike Srpske i BiH, a izvodi se na lokacijama širom zemlje od 07. do 11. oktobra 2019. godine.

Vježba "Brzi odgovor" izvodi se istovremeno na više lokacija u cijeloj BiH, od Mostara na jugoistoku, preko Visokog i Sarajeva u središnjem dijelu, Banjaluke na sjeveru, sve do Brčkog na sjeveroistoku zemlje.

"Cilj ovogodišnje vježbe je da se nadoveže na uspjeh postignut prošle godine i mi ponovo radimo u bliskoj saradnji sa bh. organima za sprovođenje zakona i Oružanim snagama BiH, uključujući ih u neke aspekte vježbe", saopšteno je iz EUFOR-a.

Kako su istakli, "Brzi odgovor" je najveća godišnja vježba EUFOR-a kojom se provjerava sposobnost za dolazak rezervnih snaga u BiH i njihovo brzo integrisanje.

"Uspješan dolazak dijela rezervnih snaga EUFOR-a iz Austrije, Bugarske, Grčke, Rumunije i Ujedinjenog Kraljevstva dokazao je sposobnost EUFOR-a da brzo poveća svoje brojno stanje i snagu i suoči se sa svim izazovima koji se mogu pojaviti. GK EUFOR-a, organi za sprovođenje zakona i OS BiH su dokazali sposobnost da povećaju broj svojih pripadnika u bilo kom dijelu Bosne i Hercegovine i zaštite važne objekte i infrastrukturu", navedeno je u saopštenju EUFOR-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije