BiH

Program reformi dostavljen u Brisel

Program reformi dostavljen u Brisel
Foto: Arhiva / Ilustracija | Program reformi dostavljen u Brisel?
M.L.D.

SARAJEVO - BiH je samo sat vremena nakon potvrđivanja novog saziva Savjeta ministara BiH u Predstavničkom domu PS BiH zvanično dostavila Program reformi u sjedište NATO u Briselu, saznaju "Nezavisne".

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", Misija BiH u NATO danas u 16 sati zvanično je dostavila Program reformi u sjedište Sjevernoatlantske alijanse u Briselu.

Podsjećamo, ranije je dogovoreno da Program reformi bude dostavljen tokom sutrašnjeg dana, odnosno dan nakon imenovanja Savjeta ministara,  to je ipak učinjeno danas.

Narodna skupština Republike Srpske danas poslijepodne će razmatrati Program reformi i to na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović usvojili su krajem prošlog mjeseca Program reformi. Na istoj sjednici Zoran Tegeltija iz SNSD-a imenovan je za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, čime je otkočen proces imenovanja novog saziva Savjeta ministara. Sve do prije nekoliko dana sadržaj Programa reformi bio je poznat uskom krugu ljudi.

Od usvajanja dokumenta opozicija u Srpskoj je tvrdila da je zapravo riječ o Godišnjem nacionalnom programu (ANP), što je više puta demantovano iz vladajuće koalicije uz tvrdnje da ovaj dokument ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije