BiH

Putin: Rusija se zalaže za striktno poštovanje Dejtona

Putin: Rusija se zalaže za striktno poštovanje Dejtona
Foto: N.N. | Putin: Rusija se zalaže za striktno poštovanje Dejtona

MOSKVA - Željko Samardžija, ambasador BiH u Ruskoj Federaciji danas je Vladimiru Putinu, predsjedniku Ruske Federacije predao akreditivna pisma.

Pored Samardžije, akreditive su predala još 22 novopridošla ambasadora u Rusiji, a tokom svog pozdravnog govora Putin je naglasio da cijeni prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

"Važno mjesto u ruskoj politici na Balkanu daje se razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Cilj nam je da aktivno doprinesemo daljem jačanju bilateralnih kontakata u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Kao državni garant mirovnog sporazuma zaključenog prije 25 godina, Rusija se zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje. Vjerujemo da je ovo osnovni uslov za izgradnju istinski  moderne i demogratske Bosne i Hercegovine", rekao je Putin u svom govoru nakon što je primio akreditivna pisma.

On je naglasio i da ambasadori u svojim aktivnostima mogu u potpunosti da računaju na pomoć ruskih vlasti, njenih ministarstava, resora ali i na blagonaklon stav i iskren interes za sprovođenje zajedničkih projekata i inicijativa iz poslovnih i političkih krugova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije