BiH

Radmanović: Hitnu sjednicu Predstavničkog doma traže oni koji su sve blokirali

Radmanović: Hitnu sjednicu Predstavničkog doma traže oni koji su sve blokirali
Foto: N.N. | Radmanović: Hitnu sjednicu Predstavničkog doma traže oni koji su sve blokirali
Srna

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je danas Srni da je neprihvatljiva inicijativa grupe poslanika za održavanje hitne sjednice ovog Doma jer su upravo ti poslanici spriječili da počne funkcionisati parlament i da bude izabran Savjet ministara.

"Ta grupa poslanika u Predstavničkom domu spriječila je imenovanje komisije za izbor Savjeta ministara, a sada je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice parlamenta o nesporno važnim pitanjima. Međutim, u takvoj vrsti sjednice poslanici SNSD-a neće učestvovati jer je to pokušaj da oni koje građani nisu izabrali upravljaju procesima", naglasio je Radmanović.

On je rekao da ne zna da li će tražena sjednica biti održana.

"Ta inicijativa je protiv volje građana jer oni koji su spriječili da radi Parlamentarna skupština i da bude izabran Savjet ministara sada pokušavaju da diktiraju tempo u parlamentu. Podnosioci inicijative su poslanici koji i ne misle da budu vlast, nego samo da opstruišu procese", rekao je Radmanović.

Poslanici iz SDS-a, PDP-a, SDP-a BiH, A SDA, SBB-a, NS-a, PDA, NB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su zahtjev predsjedavajućoj ovog doma Borjani Krišto od koje traže da sazove hitnu sjednicu.

Za tu sjednicu predložili su dvije tačke dnevnog reda – razmatranje situacije u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacije Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predviđeno je da je rok za sazivanje sjednice tri dana, a u slučaju kada je zatražena hitna sjednica i kada to teme zahtijevaju predsjedavajući može da je sazove bez prethodnog zasjedanja Kolegijuma u kojem su i njegova dva zamjenika.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

DrzavniCinovnik Mujo

pa naravno jesmo krivi pa šta lahko je tako a što ste vi Radmanoviču odbili nato plan pa vam ga opet traže da potpišete pa zar nije zgodno da njeko i pogine za ameriku , nečemo svi samo če njeko pa čemo živit bolje jer če nas biti još manje , malo razmisli Radmanoviču ? ! Pa vidite kako svima nato pomaže ? ! Ako ujdemo u nato močemo kao oni krasti od drugih zemalja jbg jest ratujuči ali šta ima veze , Donesite rezoluciju sad o unilasku u nato , ok ? Kako smo mi prije uvjek bili uz dobre nam strance a sad možemo u nato i branit sav svjet od npr najezde komaraca ne mora se uvjek poginut itd itd

Jednostavno naški

Opet se iz Kanade javlja ovaj opaki čovjek, nepismeni, napunjen nepredvidivom mržnjom, koji se potpisuje sa imenom "Djoko Karac". Ispod, ne razaznajem najbolje, ali mi se čini slike teleta, on bi da sudi o odnosima u BiH, o odnosima na Kosovu i Metohiji, u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji... od sve svoje škole bio je na kursu za polaganje vozačkog ispita i jednu godinu je učio da raspozna velika i mala slova u polusrpskom jeziku, kojim se on služi. Čovjek koji brani Nebojšu Radmanovića, a ne zna da je isti 2010. godine potpisao u ime njegove partije i njegove SNSD stranke molbu za prijem BiH u NATO savez? I da je to ušlo kao zvanični dokument u sve ozbiljne instiucije koje kreiraju ne samo politiku BiH. On podržava Milorada Dodika, kad treba predsjednika Srpske, kad ne treba predsjednika BiH, a uvijek vještog manipulatora javnim mjenjem i javnim finasijama, posebno mukom onog čestitog radnika u Banja Luci koji po cjeli dan gura klade na pilani za 400 EU-a i jednim toplo hladnim obrokom. On navija za Željku Cvijanović i njene nezabilježene poslovne uspjehe i vješte kreditne aranžmane (zaduživanja), a od svih njenih "velikih" uspjeha jučer je kao "drug član biblioteke" otvorila tri učionice u Narodnoj biblioteci Srpske. Djoko piše o Kosovu a nema petlju da organizuje demonstracije u Torontu, Otavi, Njujorku, Čikagu, bilo gdje, protiv američke politike na Kosovu. On, taj baš Djokica vjerovatno tajno finasira dolazak Klintona i Olbrajtice u Prištinu, a ovamo, sa svojim telećim pogedlom veliča srpstvo optužujući tobož Sarajevo za loše snove Nebojše Radmanovića. Taj, baš taj Karac je odavno pod prismotrom američkih i kanadskih službi bezbjednosti jer se u njemu krije potencijalni terorista. Istna, nije on kriv za to jer sa njim upravljaju zle vile... i čim se u jutro probudi tutnu mu Nezavisne novine pod nos da Djokica kreira međunarodne odnose.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije