BiH

Radmanović: Katastrofalna situacija u vezi sa OBA BiH

Radmanović: Katastrofalna situacija u vezi sa OBA BiH
Foto: Arhiva / Ilustracija | Radmanović: Katastrofalna situacija u vezi sa sa OBA BiH
Srna

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je situacija u vezi sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH katastrofa i da Republika Srpska ima argumente da ova agencija radi protiv nje.

Svoju ocjenu Radmanović je objasnio time da se u normalnoj proceduri i u skladu sa propisanim rotacijama ne mogu zamijeniti neki ljudi u OBA.

"To ne smije da se dešava u jednoj ovako važnoj službi za državu. Ovakvim načinom rada doprinose rušenju BiH, umjesto suprotno", upozorio je Radmanović, dodavši da je u svakoj ozbiljnoj zemlji u svijetu obavještajna služba njen temelj.

On je podsjetio da Republika Srpska nikada nije dobila nikakav izvještaj o radu OBA.

"Imamo argumenate kako radi protiv Republike Srpske, njenih izabranih funkcionera, kako uz pomoć jednog dijela sarajevskog političkog establišmenta ne dozvoljava da se promijeni prvi i neki drugi ljudi", rekao je Radmanović za "Avaz TV".

Prema njegovim riječima, svi su upoznati o problemu sa diplomama direktora OBA Osmana Mehmedagića, istragama, kompromitujućim snimcima, što je u svakoj zemlji dovoljno da se promijeni taj čovjek.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije