BiH

Radmanović: Šmit upao u zamku, sjednica zakazana mimo Poslovnika

Radmanović: Šmit upao u zamku, sjednica zakazana mimo Poslovnika
Foto: Arhiva | Radmanović: Šmit upao u zamku, sjednica zakazana mimo Poslovnika

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da je Kristijan Šmit svjesno ili nesvjesno upao u zamku kada je prihvatio da se obrati dijelu Predstavničkog doma, čija je sjednica zakazana nelegalno i mimo Poslovnika.

"Umjesto da strpljivo sačeka svoju eventualnu potvrdu u Savjetu bezbjednosti UN, pa da onda sa punim legitimitetom sazove oba doma Parlamentarne skupštine BiH i da im se obrati, on je pristao da se obrati krnjem sazivu samo jednog doma", rekao je Radmanović.

On ističe da Šmit ovakvim potezom nije napravio ništa i da pristupa jednom od dva domu u kome polovina BiH nije zastupljena.

"Sjednica je sazvana nelegalno i mimo Poslovnika. Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić pokušava da igra predsjednika", dodao je Radmanović.

On je naveo da su se mimo Poslovnika obraćali šefovi klubova i pojedinci sa pitanjima koja su prekjuče dominirala sjednicom.

"Ovdje samo napadaju Republiku Srpsku, samo kukaju i mole da se upotrijebe bonska ovlaštenja. Sve je potpuno providno, smiješno i samo dalje pravi probleme u BiH, a ne vodi nikakvim rješenjima", zaključio je Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije