BiH

Pratite nas na Google news

Radmanović: Značajan skup u najvećem gradu Balkana

Radmanović: Značajan skup u najvećem gradu Balkana
Foto: N.N. | Radmanović: Značajan skup u najvećem gradu Balkana
Srna

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović istakao je značaj održavanja Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu, najvećem gradu Balkana, čija je centralna tema uloga parlamenata u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje.

"Delegacija parlamenta BiH je predvođena sa dva koopredsjedavajuća. Iz Doma naroda Nikola Širić i ja iz Predstavničkog doma aktivno učestvujemo u radu", rekao je Radmanović novinarima u Centru "Sava" gdje se održava zasjedanje.

Radmanović je istakao da je Skupština IPU najveći skup parlamentaraca u svijetu, napomenuvši da su Špirić i on jutros imali bilateralni susret sa delegacijom parlamentaraca Slovenije.

"Prije zvaničnog početka rasprava jutros smo imali bilateralni susret sa delegacijom Slovenije, a u narednim danima imaćemo još susreta", rekao je Radmanović.

U Beogradu je danas počela generalna debata na zasjedanju Skupštine IPU, čija je centralna tema uloga i mehanizmi parlamenata u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje.

Ovogodišnja Skupština IPU, u čijem je sastavu 179 parlamenata i 12 pridruženih parlamentarnih organizacija, okupila je više od 1.700 parlamentaraca i partnera iz UN i civilnog društva iz cijelog svijeta.

Parlamentarci će diskutovati i o rodnoj ravnopravnosti, osnaživanju mladih, odbrani ljudskih prava poslanika i ostvarivanju univerzalne zdravstvene zaštite.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije