BiH

Pratite nas na Google news

Radmanović i Krišto uputili zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma PD PS BiH

Radmanović i Krišto uputili zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma PD PS BiH
Foto: N.N. | Radmanović i Krišto uputili zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma PD PS BiH
N.N.

SARAJEVO - Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović i Borjana Krišto uputili su zahtjev za sazivanje sjednice Kolegijuma ovog doma, na kojoj bi se utvrdio Prijedlog odluke o izboru članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Radmanović i Krišto su u odvojenim dopisima podsjetili da je na dnevnom redu druge sjednice Predstavničkog doma PS BiH, 17. januara, bilo imenovanje članova stalnih komisija, ali da sjednica nije održana jer do tog trenutka svi poslanički klubovi nisu dostavili svoje prijedloge.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije