BiH

Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS-a

Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS-a
Foto: SDS | Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS-a

BANJALUKA - Glavni odbor Srpske demokratske stranke izabrao je Rada Savića za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke. Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je dva nova člana Predsjedništva SDS i to Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

"Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS će zančajno doprinijeti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav", rekao je predsedjnik SDS-a Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora SDS.

Na sjednici koja je održana u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsjednici resornih odbora u Srpskoj demokratskoj stranci kao i direktor Političke akademije SDS-a.

Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS-a, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

Savić je zahvalio Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom povjerenju.

"Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubijeđen sam da e tako biti i u budućnosti", kazao je Savić.

"Zahvaljujem se predsjedniku SDS Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj", kazala je profesor Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS.

"Trudiću se svim silama da opravdam povjerenje, da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Gllavnom odboru SDS na ukazanom povjerenju", izjavila je Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije