BiH

Radojičić: Pravna borba za gradsku imovinu

Radojičić: Pravna borba za gradsku imovinu
Foto: N.N. | Radojičić: Pravna borba za gradsku imovinu

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Uprava grada godinama vodi pravnu bitku za gradsku imovinu, te izrazio zadovoljstvo što je pravni postupak u slučaju zgrade Javne ustanove Radnički univerzitet, završen u korist ovog univerziteta, odnosno grada.

Radojičić je istakao da je Uprava grada sve vrijeme tvrdila da objekat Radničkog univerziteta, koji se nalazi u gradskom centru, pripada Gradu, te da postoji i pravosnažna i konačna odluka Vrhovnog suda. 

"Potpuno je besmisleno poslije toga voditi sudske postupke, ali smo morali, jer su se nekim čudnim radnjama, za koje se vode i krivični postupci protiv određenih lica, upisivali drugi privatni subjekti na gradsku imovinu", rekao je Radojičić novinarima na Manjači. 

On je rekao da osim ovog, ima i niz drugih sudskih postupaka u kojima Grad pokušava da zaštiti svoju imovinu koja je ranije na različite načine otuđena. 

Viši privredni sud prihvatio je zahtjev gradske administracije i poništio prethodnu presudu Okružnog privrednog suda koji je zgradu dodijelio preduzeću "Naš dom", piše današnji "Euroblic". 

Po toj odluci, koja je u posjedu ovog dnevnog lista, grad Banjaluka će ubuduće imati pravni status umešača, odnosno zainteresovane strane, a cijeli postupak je vraćen na ponovno suđenje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije