BiH

Radončić: Arnaut nema izborni legitimitet, SBB ulazi u vlast sa SDA i DF-om

Radončić: Arnaut nema izborni legitimitet, SBB ulazi u vlast sa SDA i DF-om
Foto: Arhiva | Radončić: Arnaut nema izborni legitimitet, SBB ulazi u vlast

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, potvrdio je da je poslanik u Parlamentu BiH Damir Arnaut (SBB) dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB).

Radončić je, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke u Sarajevu, podsjetio da je Arnaut ušao u Predstavnički dom Parlamenta BiH na kompenzacijski mandat, te "da nema izborni legitimitet, jer su ga izabrali članovi SBB-a", prenosi Radio Sarajevo.

Radončić danas je zvanično potvrdio da SBB ulazi u vlast zajedno sa SDA i DF-om i da će on biti kandidat za ministra bezbjednosti BiH.

On je nakon sjednice Predsjedništva SBB-a potvrdio opredjeljenje te stranke da sa SDA i DF-om krenu i u rušenje Vlade KS, odnosno sastavljanje nove s premijerom Mariom Nenadićem na čelu.

"Komšić, Izetbegović i ja smo procijenili da je zaista teška situacija u BiH i da se treba ponašati odgovorno. Imate situaciju u kojoj se Hrvatska i Srbija takmiče u naoružanju, da neko migrante u ogromnom broju šalje u ovu zemlju. U takvoj stituaciji ostaviti Bošnjake bez mininalno jedinstva i bez onog što se zove građanski koncept gospodina Komšića za nas je bilo nedogovorno", kazao je Radončić.

"Ako je ko patio od zloupotrebe vladajuće stranke SDA, patio sam ja. Ali, kao odgovoran čovjek, nemate pravo da svoju sujetu stavite ispred interesa BiH i građana, tako da ću ja biti, ako to potvrdi Predstavnički dom, ministar sigurnosti BiH", kazao je on govoreći o ranijim sukobima sa SDA, prenosi Klix.

Odgovorio je i na prozivke lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

"Konaković je rekao da nemamo dovoljno ruku. Onda se pitam zašto tolika nervoza. Zašto Konaković i druga gospoda toliko javno kukaju, problematiziraju tu stvar? Zašto Damir istupa ako su sigurni da nemamo većinu? Da su sigurni, rekli bi šta nas briga šta dogovaraju Izetbegović, Radončić i Komšić, mi nastavljamo da kupujemo helikoptere", rekao je Radončić.

Povezana vijest:

Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije u SBB-u   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije