BiH

Pratite nas na Google news

Radončić: Naredne sedmice odluka o ministru bezbjednosti

Radončić: Naredne sedmice odluka o ministru bezbjednosti
Foto: N.N. | Radončić: Naredne sedmice odluka o ministru bezbjednosti
Srna

SARAJEVO - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je danas da će odluka o njegovom imenovanju za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, vjerovatno, biti donesena iduće sedmice, odnosno u ponedjeljak, 16. decembra.

"Delegacije SDA i HDZ-a vjerovatno će se sastati u četvrtak, 12. decembra. Ono što je sigurno je da će se SDA, SBB i DF u petak, 13. decembra, naći na nivou lidera i prvih saradnika, gdje će se razgovarati ozbiljnije i o koaliciji i o nekim programskim stvarima koje se sada ne spominju", rekao je Radončić uoči sjednice Predsjedništva SBB-a u Sarajevu.

On je izrazio očekivanja da će se tokom ove sedmice javiti i Zoran Tegeltija da bi vidio kakav je njegov plan kao budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara, ne samo u sektoru bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, nakon toga bi u ponedjeljak, 16. decembra, imao sve ulazne informacije i donio odluku da li SBB i on, personalno, ulaze "u tu priču".

Odgovarajući na pitanje zbog čega se čeka naredna sedmica za odluke s obzirom na to da je najavljivano da bi imena ministara u budućem sazivu Savjeta ministara mogla biti poslata na provjere već ove sedmice, Radončić je rekao da to nije samo do SBB-a, nego i do drugih učesnika.

"(Željko) Komšić je, mislim, u Avganistanu, tako da je to objektivni razlog da tek u petak možemo da sjednemo i da razgovaramo", pojasnio je Radončić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije