BiH

Pratite nas na Google news

Radončić: SDA danas može predložiti Bošnjaka

Radončić: SDA danas može predložiti Bošnjaka
Foto: Nedžad Uglješa | Radončić: SDA danas može predložiti Bošnjaka
N.N.

SARAJEVO - Fahrudin Radončić (SBB), koji je u utorak podnio ostavku na mjesto ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a jutros je prihvatio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD), danas se oglasio potencijalnim scenarijem o tome kako može biti imenovan njegov nasljednik.

On ističe da SDA može već danas predložiti Bošnjaka za ministra bezbjednosti BiH te da vjeruje da će SDA brzo dati novo i pravo ime za tu poziciju.

"Nakon toga, imenovanje ide brzo i iz izjava HDZ-a i SNSD-a se vidi da tu neće biti problema i da oni ne ulaze u to ko će biti kandidat SDA. Drugo, ništa se kao tačka dnevnog reda ne može pojaviti na sjednici Vijeća ministara BiH (a da na kraju prođe), dok to na Kolegiju predsjedavajućeg prethodno ne odobri dopredsjednica, gospođa Bisera Turković. Dodatno, i na samoj sjednici je neophodan njen glas, a da se ne govori da je tu i uvaženi ministar odbrane Sifet Podžić. Inače, ilustracije radi, na Vijeću ministara BiH, već nekoliko sjednica, gospođa Turković, kao dopredsjednica, glatko skida s dnevnog reda tačke koje predlaže ministar pravde iz HDZ-a", napisao je Radončić na Facebooku.

On ističe da tu ima još puno mehanizama i procedura odlučivanja u Savjetu ministara BiH te da to za sva tri naroda omogućava apsolutnu zaštitu.

"Znači, Bošnjaci i BiH su i sada apsolutno ravnopravni na državnom nivou. Igranje puzzli usred pandemije i bavljenje ozbiljnom politikom očigledno u ovom slučaju nikako ne ide zajedno", rekao je on.

Na sjednici Predsjedniištva SDA koja se održava danas trebalo bi se raspravljati i o ovom pitanju.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije