BiH

Rajčević: Dobre sugestije, ali i oštre kritike od predstavnika medija

Rajčević: Dobre sugestije, ali i oštre kritike od predstavnika medija
Foto: Srna | Rajčević: Dobre sugestije, ali i oštre kritike od predstavnika medija

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Rajčević izjavio je da su funkcioneri te partije na današnjem sastanku u Banjaluci od predstavnika medija čuli dobre sugestije, ali oštre kritike.

On je novinarima rekao da je cilj "Otvorenog foruma", koji je danas organizovao SNSD, bio da se čuje mišljenje predstavnika medija o politikama ove stranke, te o odnosu SNSD-a prema novinarskoj profesiji.

"Moram da kažem da smo za obje teme dobili vrlo kvalitetne sugestije. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović iskazali su svoju zahvalnost za ono što su im novinari rekli", istakao je Rajčević.

Rajčević smatra da je dobar koncept "Otvorenog foruma" u kojem svi koji dolaze na razgovore sa predstavnicima političke partije koja rukovodi društvenim procesima na neki način postaju učesnici u donošenju političkih odluka.

On je rekao da su svi predstavnici medija dobili poziv za sastanak, te izrazio žaljenje što su pojedini unaprijed tražili izgovor za izostanak.

"Žao mi je što je SNSD uskraćen za njihovo mišljenje, kakvo god ono bilo i što su nedolaskom pokušali da stvore alibi, a onda kasnije SNSD postaje nekakav krivac koji nema sluha za predstavnike medija", kaže Rajčević.

Rajčević je naveo da je na sastanku bilo riječi i obraćanju pojedinih predstavnika SNSD-a prema novinarima.

"Mi smo kao funkcioneri SNSD-a shvatili da u nekim segmentima treba da korigujemo naše javne istupe. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao da će uvažiti sve sugestije koje su mu došle od novinara", naveo je Rajčević.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je na sastanak poziv upućen svim medijskim kućama i Udruženju novinara Republike Srpske, te Klubu novinara Banjaluka, čiji predstavnik nije prisustvovao.

Navodeći da je na sastanku bilo i kritika na određene uvrede koje su ranije novinarima upućivali pojedini predstavnici SNSD-a, Kovačević je naglasio da su ovoj partiji shvatili da se tako nešto ne smije dešavati.

"Tako nešto se neće više nikada dešavati kada su u pitanju funkcioneri SNSD-a. Mi poštujemo sve novinare i razumijemo da je posao koji oni rade izuzetno težak i odgovoran. Problemi koje sasvim opravdano imamo sa određenim uređivačkim politikama se ne tiču tih novinara", istakao je Kovačević.

On je naveo da je bilo riječi i o tome da su jako često ljudi iz vlasti apsolutno neopravdano etiketirani na razne načine samo zbog toga što se bave politikom.

"Mnogi od nas su bili nazivani raznim imenima samo zato što smo članovi SNSD-a i to je nešto što je isto neprihvatljivo", istakao je Kovačević.

On je naveo da je to jedan od razloga što je otvoren ovaj dijalog da jedni drugima kažu sve što postoji kao problem.

"Mi želimo da nam predstavnici medija kažu šta su to problemi i izazovi sa kojima se suočavaju novinari u Republici Srpskoj, a SNSD je spreman da na te izazove odgovori", istakao je Kovačević.

Kovačević je rekao da postoje medijski napisi da SNSD mijenja svoj pristup zbog izbornog rezultata.

"SNSD je ostvario dobar izborni rezultat, najbolji od svih političkih stranaka u Republici Srpskoj i u BiH. Svjesni smo da smo na određenim mjestima ostvarili nešto lošiji izborni rezultat", kaže Kovačević.

On je rekao da je SNSD odredio da će vikendom pronaći prostora da vodi ovu vrstu dijaloga sa svim zajednicama čiji rad je od interesa za Republiku Srpsku.

Sastanku su prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, članovi Glavnog odbora Boris Pašalić i Srđan Rajčević, te portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije