BiH

Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba
Foto: Ilustracija | Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

BANJALUKA - Inicijativom HDZ-a BiH za obilježavanje 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, Hrvati slave etničko čišćenje Srba, a zajedničke institucije na nivou BiH bi trebalo da pronađu način da spriječe takve aktivnosti, ocijenila je za Srnu predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

"Apsurdno je da Hrvati uopšte javno govore o tom svom grijehu koliko su ljudi učinili nesrećnim. Sa pravom se postavlja pitanje - šta to Hrvati slave i `oslobađanje` od koga na područjima koji su vijekovima bili srpski?", pita Rajilićeva.

Ona je navela da bi zajedničke institucije na nivou BiH trebalo da raspravljaju o ovom problemu i da pronađu način da se ovakve aktivnosti spriječe.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa o obilježavanju 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara", uz prijedlog da to bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika 28. jula u Bosanskom Grahovu, danas u Glamoču i 13. septembra u Drvaru, gdje bi trebalo da bude centralni skup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije