BiH

Ramiz Salkić posjetio napadnutu advokaticu Melihu Filipović

Ramiz Salkić posjetio napadnutu advokaticu Melihu Filipović
Foto: Anadolija | Ramiz Salkić posjetio napadnutu advokaticu Melihu Filipović

BANJALUKA - Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske danas je u Banjaluci posjetio 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika RS advokaticu je prije sedam dana fizički napao Jovan S. Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS.

"Nasilnik Čizmović je staricu Melihu Filipović, inače najstariju advokaticu u Bosni i Hercegovini, ošamario 1. oktobra u jednoj banjalučkoj ulici, prilikom vršenja uviđaja u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli", stoji u saopštenju.

Potpredsjednik RS danas je tokom posjete u njenom domu u Banjaluci, dao punu podršku advokatici Filipović, te osudio napad.

"Ovaj fizički napad na gospođu Filipović je posljedica bahatosti, koja dolazi s vrha i koja se spušta u svakodnevni život. Žalosno, tragično i porazno za društvo je što oni, koji bi trebali biti primjer u društvu i boriti se za prava građana, pokazuju bahatost i nasilništvo, čime su ukaljali obraz cijele profesije i Advokatske komore. Životno i profesionalno iskustvo Melihe Filipović, koja je još uvijek aktivna advokatica, zaslužuje naše veliko poštovanje. Zbog svega, tražimo od pravosudnih institucija da najoštrije sankcionišu počinioca ovog napada, kako se slični napadi u budućnosti ne bi dešavali", kazao je nakon posjete Salkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije