BiH

Pratite nas na Google news

Rampa: Vijestiummeta ugašene na Twitteru (FOTO)

Rampa: Vijestiummeta ugašene na Twitteru (FOTO)
Rampa: Vijestiummeta ugašene na Twitteru (FOTO)
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Twitter nalog bloga Vijestiummeta, koji promoviše aktivnosti terorističke organizacije Islamska država, suspendovan je, i danas mu nije moguće pristupiti.

"Ovaj nalog je suspendovan", piše u poruci, te se navodi obrazloženje iz kojeg se zaključuje da iza suspenzije stoji upravo Twitter. Međutim, na Twitteru se spekuliše da iza ove "rampe" stoje Anonimusi.

Podsjetimo, "Nezavisne" su prije nekoliko dana objavile da su, izvještavajući o seriji terorističkih napada u Parizu, Vijestiummeta na svom blogu napisale da se radi o "Radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!"

Potom je taj blog, nazivajući bezbjednosne agencije u BiH "budalama", objavio da je "Bosna prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat".

"Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju", stoji u prijetnji napisanoj na blogu Vijestiummeta.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, ranije je za portal Nezavisnih potvrdio da je blog Vijestiummeta lociran na prostoru Džordžije, u SAD.

"Slijedi saradnja sa institucijama SAD kako bi se identifikovalo gdje i na kom mjestu se nalazi taj portal", rekao je on.

Podsjećamo, slična sudbina je i ranije zadesila Twitter naloge koje su Vijestiummeta otvarale.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije