BiH

Pratite nas na Google news

Ranjen pritvorenik u pokušaju bijega

Ranjen pritvorenik u pokušaju bijega
Ranjen pritvorenik u pokušaju bijega
N. Morača

BANJALUKA - Pritvorenik Emilio Baldo (40) ranjen je juče u pucnjavi kod banjalučkog Okružnog suda prilikom pokušaja bijega iz marice Sudske policije RS, potvrdio je Želimir Barić, predsjednik Vrhovnog suda RS.

Baldo je Sudskoj policiji pokušao pobjeći u 14.40 prije izricanja presude za veći broj krivičnih djela razbojništva.

Drama se dogodila kada se prilikom izlaska iz policijske marice pritvorenik oslobodio lisica, odgurnuo sudskog policajca i dao se u bijeg.

Policajci su bjegunca prvo pucnjevima u vazduh pokušali da zaustave, ali nakon što se on nije obazirao na takve opomene, hicem iz pištolja ranjen je u predjelu ramena.

Ranjavanje se dogodilo u Ulici Isaije Mitrovića, koja se nalazi iza zgrade Okružnog suda.

`Pripadnici Sudske policije RS postupili su u skladu s Pravilnikom i upotreba oružja u ovoj situaciji je bila opravdana, jer je pritvorenik pokušao pobjeći`, kazao je Barić i istakao da je Sudska policija u više navrata upozorila Emilija Balda da stane.

Nakon izvršenog uviđaja policija je u marici Sudske policije RS pronašla predmet kojim se Baldo najvjerovatnije oslobodio lisica.

Ranjeni Baldo je odvezen kolima Hitne pomoći i ubrzo je smješten u operacionu salu.

`Operacija je u toku i za sada ne možemo davati detaljnije informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog`, kazali su juče iz banjalučke Hirurgije.

Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda osudilo je juče Emilija Balda (40) i Dejana Plotana (28) na ukupno 14 i po godina zatvora zbog krivičnih djela razbojništva koje su počinili tokom 2005. i ove godine.

Baldo je za izvršenih pet krivičnih djela razbojništva osuđen na devet godina zatvora, dok je Plotan za izvršena tri krivična djela razbojništva proglašen krivim i osuđen na pet i po godina zatvora.

Baldo i Plotan su tako proglašeni krivima za razbojništva izvršena nad porodicama č

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije