BiH

Raspravom o budžetu nastavljena sjednica NS RS

Raspravom o budžetu nastavljena sjednica NS RS
Foto: Dražan Pozderović | Raspravom o budžetu nastavljena sjednica NS RS

BANJALUKA - Raspravom o budžetu za narednu godinu, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su zasjedanje.

Budžet za narednu godinu predložen je u iznosu od 4,024 milijarde KM.

Po hitnom postupku, poslanici su prethodno razmotrili Prijedlog programa ekonomskih reformi za naredne tri godine.

Očekivano, poslanici opozicionih partija kritikovali su budžet na način da on nije razvojni i da je napravljen kao da ne postoji sutra.

"Budžet nije dobar, posebno na prihodovnoj strani i postoji šansa da se to popravi. Na primjer prihodi od koncesionih naknada moraju biti veća jer ima biznismena bliskih vlasti koji po tom osnovu uzmu više novca nego Republika Srpska za cijelu godinu",rekao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a.

S druge strane Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a, rekao je da je budžet za narednu godinu za 200 miliona KM veći nego u odnosu na prvobitni budžet u 2020. godini.

"Kroz različita davanja u ovoj godini budžet je izdvojio više od 325 miliona KM za saniranje posljedica pandemije i samo za zdravstvenu zaštitu izdvojeno je 157 miliona KM", rekao je Žunić.

Kada je riječ o budžetu za narednu godinu, Žunić je rekao da je najbitnije da je on pravedan jer zahtjevi su pet ili šest puta veći od budžeta koji imamo. 

Takođe, naglasio je da je najbitnije da je zadržan stabilan sistem i da budžet raste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije