BiH

Pratite nas na Google news

Razmotren Nacrt zakona o sportu

Razmotren Nacrt zakona o sportu
Foto: Arhiva | Razmotren Nacrt zakona o sportu
Srna

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o sportu kojim se kvalitetnije uređuju pojedini segmenti sportskog sistema, a posebno razvoja široke baze školskog i univerzitetskog sporta.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je u zvaršnoj riječi da će do izrade prijedloga zakona o sportu imati koordinisan plan izmjene zakonskih propisa koji uređuju oporezivanje dohotka, ali i drugih oblasti koje utiču na jednostavnije i značajnije finansiranje sporta.

"Ovdje mislim i na poreska davanja za naknade sudija, delegata i drugih stručnih i ovlaštenih lica u sistemu sporta", istakla je Davidovićeva.

Ona je rekla da se mora utvrditi mogućnost da se i dio sportskih klubova oslobodi ograničavajuće forme udruženja građana i da pravni kontinuitet nastavi kao akcionarsko društvo kako bi se obezbijedio jednostavan upliv privatnog kapitala, a sam menadžment okrenuo tržištu.

Davidvićeva je zahvalila svim poslanicima za konstruktivnu raspravu o ovom nacrtu zakona, navodeći da će njihove sugestije i zapažanja biti od koristi do izrade prijedloga zakona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije