BiH

Reagovanje ruske ambasade na intervju sa Elizabet Alen

Reagovanje ruske ambasade na intervju sa Elizabet Alen
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Reagovanje ruske ambasade na intervju sa Elizabet Alen

Ruska ambasada oglasila se povodom intervja zamjenice državnog sekretara SAD-a za javnu diplomatiju Elizabet Alen "Oslobođenju" i "Nezavisnim novinama".

Prenosimo reagovanje u cijelosti:

Nakon što smo se upoznali s intervjuom zamjenice državnog sekretara SAD-a za javnu diplomatiju Elizabet Alen za izdanje "Oslobođenje", imamo samo jedno pitanje: Da li uopšte razumije šta kaže?

Samo slušajte. "Mi ćemo ih (Srbiju) podsticati da idu sopstvenim putem ka evropskim integracijama". Šta to znači? Podsticati – posredstvom sankcija, pritiska, prijetnji, ucjena? "Sopstvenim putem" – da li je to saglasnost za povratak Kosova u sastav Srbije? Ili prihvatanje odbijanja od strane Beograda da uvede sankcije Rusiji?

Dalje. "Nastavićemo pozivati ljude na odgovornost, kao što smo to radili sa sankcijama". Ima li ovdje uopšte logike?

Sljedeća rečenica. "Nastavićemo ulagati u nezavisne medije i poticati njihov rad". A šta da radimo sa dobro poznatom maksimom – ko plaća "nezavisne medije" – taj naručuje muziku?

Gospođa Alen je izrazila mišljenje da je "budućnost BiH okrenuta Briselu, a ne Moskvi". Zašto tako nepatriotski? Zašto nije usmjerena ka "vašingtonskoj močvari", "Velikoj jabuci" Njujorku ili ruševinama "grada motora" Detroita.

A prema našem mišljenju, gospođo Alen, budućnost BiH je u striktnom sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji SAD namjerno sabotiraju, pod paravanom licemjerne retorike. U kojem se smjeru kretati dalje, narodi i građani BiH neka odrede samostalno, bez Vaših savjeta, koji liče na kognitivnu disonancu.

Da preskočimo sve besmislice na ukrajinsku temu. Više puta smo objašnjavali razlog i smisao naših akcija. Bez obzira koliko puta je državni sekretar SAD-a posjećivao Kijev, koliko god se bavio muzikom sa "Rockin' in The Free World", truli kijevski režim čeka neminovna propast.

Još jedno. Gđa Allen priča o "jazu" između ruskog naroda i Predsjednika Vladimira Putina. I to je nakon što su skoro svi građani Rusije podržali Vladimira Putina na nedavnim predsjedničkim izborima. Dok između velikog, vrijednog i snalažljivog američkog naroda i vašingtonske klike zaista se produbljuje jaz. I to postaje očigledno za cijeli svijet, navodi se u reagovanju Ambasade Rusije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije