BiH

Riješen problem sa izdavanjem ličnih dokumenata u BiH

Riješen problem sa izdavanjem ličnih dokumenata u BiH
Foto: Velibor Tripić | Riješen problem sa izdavanjem ličnih dokumenata u BiH

BANJALUKA - Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) saopštila je da je njihov informacioni sistem koji je u toku jučerašnjeg dana imao probleme, ponovo uspostavljen, te sada u potpunosti funkcioniše.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, usljed jučerašnjih problema IDDEEA nije bila u mogućnosti osigurati kontinuitet u pružanju određenih usluga prema korisnicima, među kojima su usluge koje se odnose na izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola, a razlog je bio kvar na informacionoj opremi.

"Pružanje usluga našim korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu", naveli su iz IDDEEA.

Kako upozoravaju, s obzirom da se radi o opremi koja je nabavljena 2012. godine, Agencija je više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nisu bili u mogućnosti da to realizuju zbog nedostatka budžeta, što znači da nemaju adekvatan način da je zamijene iako se smatra zastarjelom.

"Uprkos tim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća", naveli su iz IDDEEA.

Vezane vijesti:

Problemi na izdavanju ličnih karata i vozačkih dozvola u BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije