BiH

Pratite nas na Google news

SDA optužila SNSD da blokira imenovanje bh. delegacije u Savjet Evrope

SDA optužila SNSD da blokira imenovanje bh. delegacije u Savjet Evrope
Foto: Ilustracija | SDA optužila SNSD da blokira imenovanje bh. delegacije u Savjet Evrope
N.N.

Stranka demokratske akcije optužila je Savez nezavisnih socijal-demokrata da planskim opstrukcijama sprečava imenovanje bh. delegacije za Savjet Evrope.

Iz SDA su na ovaj način prokomentarisali izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine.

"Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da bh. institucije dovede u blokadu"; navodi se u saopštenju SDA.

"Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope. Odluka SNSD-a da blokiranjem rada PS BiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju bh. delegaciju u Vijeće Evrope, do 24. juna kada je posljednji rok, predstavlja izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je zarad vlastitih destruktivnih politika spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled", navodi se u saopštenju SDA.

U ovoj stranci su rekli da "ukoliko nastave sa politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije