BiH

SDA podnijela inicijativu za smjenu ministra Nenada Nešića

SDA podnijela inicijativu za smjenu ministra Nenada Nešića
Foto: Fena | SDA podnio inicijativu za smjenu ministra Nenada Nešića

SARAJEVO - Klub poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je u proceduru Inicijativu za smjenu ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića.

Inicijativa za smjenu, kako je saopšteno, upućena je jer je Nešić, gostujući 21. maja na jednoj televiziji iz Srbije, vrijeđao srebreničke žrtve. 

"Vrijeđao je žrtve i negirao genocid u Srebrenici. Posljednji istup Nenada Nešića nije prvi ispad kojim pokazuje da nije dostojan funkcije koju obnaša, ali je naročito uvredljiv za žrtve genocida, te je nužna njegova smjena sa pozicije ministra sigurnosti BiH", saopšteno je iz SDA.

Nešić je, tvrde, ovim istupom počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH, te Klub SDA poziva Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene krivični postupak protiv njega.

"Klub SDA traži od rukovodstva Predstavničkog doma da Inicijativu za smjenu uvrsti na dnevni red prve naredne sjednice, a od zastupnika ostalih parlamentarnih stranaka, naročito onih koji su glasali za Nešićevo imenovanje na poziciju ministra sigurnosti BiH, očekujemo da podrže Inicijativu", saopšteno je iz SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije