BiH

SDS ostao bez odbornika u Skupštini Doboja

SDS ostao bez odbornika u Skupštini Doboja
Foto: N.N. | SDS ostao bez odbornika u Skupštini Doboja

DOBOJ - SDS nema više svojih odbornika u Skupštini grada Doboj jer će svih jedanaest ubuduće djelovati kao samostalni, najavljeno je nakon sjednice Kluba odbornika, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

"Po trenutnim dogovorima (novi predsjednik Kluba odbornika) bi trebao da bude Predrag Lazić", kazao je Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada i jedan od SDS-ovih odbornika koji će u daljem radu lokalnog parlamenta djelovati u okviru nezavisnog kluba odbornika.

Boris Jerinić, doskorasnji član SDS-a kojeg je lider te partije Vukota Govedarica isključio iz stranke zbog nestatutarnog djelovanja zahvalio se svim odbornicima koji su nakon raspuštanja Gradskog odbora SDS-a prešli u novi klub odbornika, koji će djelovati u okviru skupštinske većine.

"I koji daju punu podršku svemu onome što je Obren Petrović, Nebojša Marić, Danijel Jošić, i svi mi zajedno donijeli u proteklom periodu, a to je zato što želimo napredak grada Doboja kroz projekte (za) koje sam siguran da će uslijediti u narednom periodu. Imamo podršku i skupštinske većine", kazao je Jerinić.

On je ponovio da će novi skupštinski Klub odbornika imati nezavisnog kandidata za gradonačelnika, za kojeg su uvjereni da će pobijediti na prijevremenim izborima za tu poziciju.

"Naravno, tražićemo i podršku svih političkih partija ovdje, koje participiraju u gradu Doboju. Ja sam uvjeren da ćemo imati jednu široku podršku jer želimo da grad Doboj i građani Doboja imaju punu otvorenost i saradnju sa i Vladom RS i sa Savjetom ministara BiH", kazao je Jerinić.

Ključeve SDS-ovih prostorija i služebno vozilo, za koje su kaže Jerinić svi članovi dali lični doprinos, predali su Sekretarijatu stranke čiji su predstavnici dolazili u Doboj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije