BiH

SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'

SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'
SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'

PRIJEDOR - Prijedorski odbor SDS-a ocijenio je da bi članovi DNS-a trebalo da izađu iz Vlade Srpske ako Rudnici željezne rude (RŽR) "Ljubija" budu prodati kompaniji "Izraeli investment grupa" i navodi da nije zadovoljan načinom na koji DNS brani interese građana Prijedora.

"Oni bi trebalo mnogo više i transparentnije da to rade jer rečenica u kojoj kažu da će glasati protiv, a da će sutra ostati u Vladi je dvostruki politički aršin", rekao je predsjednik prijedorskog SDS-a Milan Tubin na konferenciji za novinare u Prijedoru. 

On je naveo da se odbacivanjem odluke Vlade Republike Srpske o prodaji RŽR "Ljubija" "Izraeli investment grupi" brane, ne milioni, nego milijarde, odnosno budućnost grada Prijedora. 

"Ako to nije vrijedno izlaska iz Vlade, u slučaju prodaje, onda ne znam šta je vrijedno", dodao je Tubin. 

Prema njegovim riječima, SDS i svi njegovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra neće podržati odluku Vlade o prodaji "Ljubije".

"Ako bude preletača, to će se sutra vidjeti. Očekujemo da ih neće biti", rekao je Tubin. 

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji državnih akcija u RŽR "Ljubija" metodom neposrednog izbora kupca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije