BiH

SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'

SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'
SDS pozvao DNS da izađe iz Vlade ako prođe prodaja 'Ljubije'
Srna

PRIJEDOR - Prijedorski odbor SDS-a ocijenio je da bi članovi DNS-a trebalo da izađu iz Vlade Srpske ako Rudnici željezne rude (RŽR) "Ljubija" budu prodati kompaniji "Izraeli investment grupa" i navodi da nije zadovoljan načinom na koji DNS brani interese građana Prijedora.

"Oni bi trebalo mnogo više i transparentnije da to rade jer rečenica u kojoj kažu da će glasati protiv, a da će sutra ostati u Vladi je dvostruki politički aršin", rekao je predsjednik prijedorskog SDS-a Milan Tubin na konferenciji za novinare u Prijedoru. 

On je naveo da se odbacivanjem odluke Vlade Republike Srpske o prodaji RŽR "Ljubija" "Izraeli investment grupi" brane, ne milioni, nego milijarde, odnosno budućnost grada Prijedora. 

"Ako to nije vrijedno izlaska iz Vlade, u slučaju prodaje, onda ne znam šta je vrijedno", dodao je Tubin. 

Prema njegovim riječima, SDS i svi njegovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra neće podržati odluku Vlade o prodaji "Ljubije".

"Ako bude preletača, to će se sutra vidjeti. Očekujemo da ih neće biti", rekao je Tubin. 

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji državnih akcija u RŽR "Ljubija" metodom neposrednog izbora kupca. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije