BiH

SDS u ponedjeljak predlaže ime kandidata za člana Predsjedništva BiH

SDS u ponedjeljak predlaže ime kandidata za člana Predsjedništva BiH
Foto: Arhiva/Ilustracija | SDS u ponedjeljak predlaže ime kandidata za člana Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Predsjedništvo SDS-a na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak izaći će sa imenima kandidata za funkciju člana Predsjedištva BiH, kojeg na kraju treba da potvrdi Glavni odbor.

Zoran Latinović, generalni sekretar SDS-a potvrdio je "Nezavisnim" da je sjednica zakazana za ponedjeljak te da će se na njoj odlučiti i kada će biti održana sjednica Glavnog odbora. 

On je rekao da je okvirno planirano da sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti riječi o kandidatima pa i onima za inokosne funkcije bude održana 5. juna, ali da je moguće da bude i nekog drugog datuma.  

Kako nezvanično saznajemo, u ovom trenutku i kako stvari stoje, Predsjedništvo BiH predložiće Glavnom odboru stranke dva imena i to Milana Miličevića, načelnika opštine Teslić i predsjednika Glavnog odbora te Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a. 

"Ta dva imena su u igri. U slučaju da postignu dogovor njih dvojica među sobom moguće da Predsjedništvo SDS-a predloži samo jedno ime na potvrđivanje ali to je malo vjerovatno. U ovom trenutku nema trećeg imena", rekao je izvor Nezavisnih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije