BiH

SIPA završila uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova

SIPA završila uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova
Foto: Nedžad Uglješa | SIPA završila uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova

SARAJEVO – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije BiH (CIK) u dvorani Zetra, koji je rađen po naredbi Tužilaštva BiH, a zbog, kako je ranije saopšteno, pronađenog većeg broja falsifikovanih glasačkih listića.

Potvrdili su ovo izvori "Nezavisnih novina" iz SIPA, navodeći da će dalje radnje u ovom predmetu određivati postupajući tužilac Tužilaštva BiH.

Naši izvori poručuju da je ovaj predmet otvoren i da se aktivnosti još uvijek istražuju, te da sve dalje zavisi upravo od Tužilaštva koje rukovodi istragom.

Podsjetimo, CIK BiH, juče je prilikom pregledanja i brojanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske pronašla 37 falsifikovanih glasačkih listića, o čemu je odmah obavijestila nadležne pravosudne organe.

Takođe, dan ranije, CIK je poslao još jednu prijavu, a takođe zbog pronađenih falsifikovanih listića za predsjednika Republike Srpske, a oni su pronađeni sa biračkih mjesta u Bratuncu, Šekovićima, Brčkom..

CIK BiH i danas nastavlja ponovno prebrojavanje glasova za predsjednika i potpredsjednike RS, a zbog sumnji u izborne neregularnosti.

"Prijava je zaprimljena, data je u proceduru, zadužen je postupajući tužitelj koji će poduzimati dalje aktivnosti u svezi podneska. Postupajuća tužiteljica je zajedno sa timom iz SIPA, danas izašla na očevid u Glavnom centru za brojanje glasova, kako bi se utvrdile sve okolnosti, te se tužiteljica mogla odrediti o daljem postupanju", rekao je juče za "Nezavisne novine" Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije