BiH

Dodik traži od Šnjegote da podnese ostavku

Dodik traži od Šnjegote da podnese ostavku
Foto: Velibor Tripić | SNSD, DNS i SP traže usvajanje neutralnosti BiH prema vojnim savezima

BANJALUKA - Nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci, predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik je zatražio od glavnog revizora službe za reviziju Duška Šnjegote da podnese ostavku ili će biti smijenjen.

Dodik je rekao da je revizorski izvještaj o stanju budžeta tendenciozan i ustvrdio da RS ima prihode u plusu od 40 miliona KM.

"Imajući u vidu političku zloupotrebu službe revizije i glavnog revizora koji pokušava da različitim tendencioznim informacijama dovede javnost u zabludu biće pokrenut postupak njegove smjene i njegovog tima", rekao je Dodik.

Podsjećamo, revizija je utvrdila da je Vlada RS uzimala kredite u ime fondova i javnih institucija, bez njihovog znanja, kao i da je stvarni deficit u budžetu RS 175, a ne 45 miliona KM, kako je prikazano.

Takođe je navedeno da  će od NSRS zatražiti da usvoji status vojne neutralnosti, rekao je predsjednik RS I predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

On je pojasnio da je i stav opozicije da se prati stav Srbije te je dodao da Srbija ima donesen stav o vojnoj neutralnosti.

Dodao je i da koalicija smatra da nema potrebe da se na NSRS raspravlja o radu Vlade RS što traži opozicija, jer kako kaze, postoje redovni izvještaji Vlade u kojima sve obavještava o svom radu.

Dodik je pojasnio da opozicija može da radi šta hoće, ali vladajuća većina neće glasati za interpelaciju Vlade RS.

Dodik je rekao da Ugovor o Transportnoj zajednici nije sporan, ali da RS traži da odluka o prihvatanju na Savjetu ministara BiH uključuje sporazum tri vlade u vezi sa odlučivanjem o projektima.

Sastanaku predstavnika vladajuće koalicije su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Radovan Višković, kao i generalni sekretar stranke Luka Petrović.

Ispred DNS-a sastanku su prisustvovali lider stranke Marko Pavić, šef Kluba stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a, kao i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić, .

Prisustvuju i lider SP-a Petar Đokić, šef kluba socijalista u parlamentu Srpske Slobodan Protić, potpredsjednik stranke Živko Marjanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije