BiH

Pratite nas na Google news

SNSD: Transkript potvrđuje da su Crnadak i Govedarica oklevetali Srpsku

SNSD: Transkript potvrđuje da su Crnadak i Govedarica oklevetali Srpsku
SNSD: Transkript potvrđuje da su Crnadak i Govedarica oklevetali Srpsku
Srna

BANJALUKA - Transkript obraćanja potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka tokom posjete visokog predstavnika EU Federike Mogerini u potpunosti je potvrdio izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o tome da su Crnadak i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica sastanak zloupotrijebili da bi ocrnili i oklevetali Republiku Srpsku, tvrdi zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu Srpske Igor Žunić.

Žunić je rekao i da su takvo ponašanje "predstavnika takozvanog Saveza za promjene bošnjački mediji dočekali slavodobitno i izvještaje sa sastanka objavljivali uz konstatacije da su predstavnici Federacije BiH bili ujedinjeni, a Republike Srpske posvađani".

"Na tom sastanku bili su i predstavnici opozicije iz Federacije, ali ni oni nisu rekli nijednu lošu riječ o Federaciji ili nivou BiH. I oni su, zajedno sa Crnatkom i Govedaricom, loše govorili samo o Republici Srpskoj, optužujući je za sve probleme u BiH", izjavio je Žunić za Srnu.

On je rekao i da uopšte nije tema da li je ono što su Crnadak i Govedarica govorili tačno ili netačno, jer, kako kaže, unutrašnja pitanja Republike Srpske treba da se rješavaju u njenim institucijama.

"Ovdje je riječ o elementarnom nedostatku patriotskog osjećaja. Jer, ako tvrdite da predstavljate Republiku Srpsku, postavlja se opravdano pitanje zašto na takvom mjestu govorite loše o njoj. Uostalom, naš narod ima običaj reći da osnovna kultura nalaže da se pred goste ne iznosi 'prljav veš'", zaključio je Žunić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije