BiH

SNSD dostavio imena kandidata za parlamentarne komisije

SNSD dostavio imena kandidata za parlamentarne komisije
Foto: Ilustracija | SNSD dostavio imena kandidata za parlamentarne komisije

SARAJEVO - Šef Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac dostavio je danas rukovodstvu Predstavničkog doma PS BiH imena SNSD-ovih parlamentaraca koji će u narednom periodu vršiti dužnost članova u šest parlamentarnih komisija.

Za članstvo u Ustavnopravnoj komisiji dostavljena su imena Nebojše Radmanovića i Obrena Petrovića, u Komisiji za spoljne poslove ime Obrena Petrovića, u Komisiji za spoljnu trgovinu i carine ime Vojina Mitrovića, u Komisiji za finansije i budžet imena Dragan Bogdanića i Vojina Mitrovića, u Komisiji za saobraćaj i komunikacije ime Staše Košarca, a u Komisiji za ostvarivanje ravnopravnosti spolova ime Snježane Novaković-Bursać, saznaje Klix.ba.

Ova odluka uslijedila je nakon jučerašnje sjednice Zajedničkog kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali i nakon inicijative SDS-a i PDP-a da se izmjenama Poslovnika o radu Predstavničkog doma PS BiH omogući deblokiranje rada organa zakonodavne vlasti na novi BiH.

U decembru 2018. godine, prilikom konstituisanja novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izabran je novi sastav Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH u koju je SNSD delegirao Stašu Košarca. Ova komisija nikada nije konstituisana jer SNSD, HDZ BiH i SDA tada nisu imali dovoljno ruku da izaberu predsjedavajućeg komisije i njegova dva zamjenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije