BiH

SNSD i Ujedinjena Srpska potpisali koalicioni sporazum

SNSD i Ujedinjena Srpska potpisali koalicioni sporazum
Foto: Srna | SNSD i Ujedinjena Srpska potpisali koalicioni sporazum

NOVI GRAD - Predsjednici opštinskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Ujedinjene Srpske Miroslav Drljača i Vesna Vajagić potpisali su večeras u Novom Gradu koalicioni sporazum za predstojeće lokalne izbore.

Drljača je rekao da sporazum podrazumijeva podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine, kao i koaliciono djelovanje ove dvije stranke u lokalnom parlamentu.

"Drago nam je da je Ujedinjena Srpska u našoj ekipi. U Novom Gradu se trudimo da preslikamo koaliciju sa nivoa Republike Srpske i da se borimo za ciljeve koji su prihvatljivi većini građana Novog Grada", rekao je Drljača.

On je istakao da će SNSD, kao najjača politička partija u Novom Gradu, imati kandidata za načelnika opštine.

"Želimo da napravimo što širu koaliciju, da zajednički definišemo ciljeve koji su nam prihvatljivi i da poboljšamo situaciju u Novom Gradu", naveo je Drljača.

Drljača je napomenuo da su neki od problema ove lokalne zajednice najavljena gradnja odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora, prekategorizacija graničnom prelaza i drugi koji se ne rješavaju na lokalnom nivou, ali znatno utiču na život građana.

Vajagaćeva je rekla da će ova stranka u Novom Gradu podržati SNSD-ovog kandidata za načelnika opštine.

"Ovaj sporazum je značajan i drago nam je da ćemo biti dio istog tima", rekla je Vajagaćeva.

SNSD u Novom Gradu ranije je potpisao koalicione sporazume sa Socijalističkom partijom i Klubom odbornika "Zajedno za Novi Grad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije