BiH

"Sankcije Ruskoj Federaciji nisu najbolje rješenje"

"Sankcije Ruskoj Federaciji nisu najbolje rješenje"
Foto: Ustupljena fotografija/Arhiva | "Sankcije Ruskoj Federaciji nisu najbolje rješenje"

GRADIŠKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da nije siguran da su sankcije koje su zapadne zemlje uvele Ruskoj Federaciji najbolje rješenje.

"Potpuno je primjetna jedna vrsta neadekvatne političke euforije zapadnih zemalja kada je u pitanju Ruska Federacija. Oni pokušavaju na svaki mogući način da uvedu bilo kakve sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Košarac danas novinarima u Novoj Topoli.

Upitan kako komentariše činjenicu da EU zabranjuje uvoz nafte iz Ruske Federacije i šta to znači za BiH, Košarac je rekao da je uvjeren da nadležna entitetska tijela vode računa o dotocima određenih vrsta atraktivne robe, prije svega energenata.

On je dodao da je na nedavnom sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara sa entitetskim premijerima to pitanje potpuno transparentno otvoreno.

"Vjerujem da nadležne institucije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vode računa o spoljnotrgovinskom obimu i potrebama građana i privrede", zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije