BiH

Šarović: Nećemo podržati Nacrt zakona o VSTS-u, predstavlja platfomu SNSD-a za izbore

Šarović: Nećemo podržati Nacrt zakona o VSTS-u, predstavlja platfomu SNSD-a za izbore
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Šarović: Nećemo podržati Nacrt zakona o VSTS-u, predstavlja platfomu SNSD-a za izbore

BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je danas da ova stranka neće podržati Nacrt zakona o formiranju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske jer ga smatra "lošim rješenjem".

"Stručna javnost i istaknuti pravnici su isključeni iz pripreme ovog dokumenta, a zakon je pripremljen u nekim političkim kabinetima. Da je namjera stvarna, u prvom redu Narodne skupštine danas bi sjedili najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda", poručio je lider SDS-a.

Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske predstavlja platformu SNSD-a za naredne izbore, ocijenio je Šarović.

Smatra da je taj zakon koncipiran samo da posluži svrsi "kao bazna platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi i mi tu ne želimo da budemo saučesnici".

On kaže da je namjera SNSD-a u javnosti stvoriti privid da se vraćaju nadležnosti Republici Srpskoj.

"Mi jesmo za vraćanje nadležnosti, ali nećemo da učestvujemo u prevarama SNSD-a čiji je cilj samo stvoriti privid vraćanja nadležnosti. Ovim zakon se ne stavlja van snage rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH što govori o stvarnim prevarnim namjerama SNSD-a", rekao je Šarović, dodavši da se obmanjuju građani da im povjeruju da su oni ti koji kao vraćaju nadležnosti, a to sve rade samo zbog izbora.

Kada je riječ o Prijedlogu zakona o nepokretnoj imovini, Šarović je rekao da nisu imali dovoljno vremena da se s njim upoznaju jer su ga kasno dobili.

"Zakon vjerovatno ima ambiciju da da odgovarajuće rješenje na odluke Ustavnog suda BiH na zakon o poljoprivrednom zemljištu i šumama, te bi trebalo sa tim da budemo upoznati na vrijeme", rekao je Šarović na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije