BiH

Šarović: Nepotrebna sjednica Parlamenta BiH o krizi u Ukrajini

Šarović: Nepotrebna sjednica Parlamenta BiH o krizi u Ukrajini
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Šarović: Nepotrebna sjednica Parlamenta BiH o krizi u Ukrajni

BANJALUKA - Mirko Šarović, lider SDS-a rekao je da je sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Paralmenta BiH o ratu u Ukrajini nepotrebno i nije tema za Parlament BiH već za Predsjedništvo BiH.

On je istakao da je spoljna politika u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH gdje nisu htjeli da otvore ovo pitanje i uvrste ga na dnevni red sjednice. 

"Ne vidim da bi rasprava o krizi u Ukrajini u Parlamentu BiH imala bilo kakve koristi. Prava tema za Parlament BiH je kako da zaštitimo naše građane da ne budu gladni id a prežive u ovoj situaciji kada vlast nema bilo kakvih suštinskih mjera kako da zaštiti svoje stanovništvo", saopšteno je iz SDS-a. 

Inače, hitnu sjednicu Predstavničkog doma Paralmenta BiH na kojoj bi se razmatralo postupanje institucija BiH po pitanju rata u Ukrajini, uključujući preduzimanje konkretnih mjera s ciljem pružanja pomoći Ukrajini i njenim građanima zatražili su poslanici Predrag Kojović, Nermin Nikšić, Aida Baručija, Saša Magazinović, Mirjana Marinković-Lepić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Zukan Helez i Denis Zvizdić. 

Sjednica bi se trebala održati sutra sa početkom u 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije