BiH

Šarović: Otklonjena prepreka održavanju izbora

Šarović: Otklonjena prepreka održavanju izbora
Foto: N.N. | Šarović: Otklonjena prepreka održavanju izbora

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da je usvajanjem budžeta zajedničkih institucija otklonjena zadnja prepreka održavanju lokalnih izbora i da naredni period treba iskoristiti na način da institucije za provođenje izbora i politički subjekti spremno uđu u izborni proces.

"Usvajanjem budžeta otvaraju se vrata za održavanje lokalnih izbora iako to usvajanje dolazi sa zakašnjenjem i uz trgovinu članova parlamentarne većine što je negativno uticalo na kvalitet samog budžeta", rekao je Šarović.

On je naveo da, iako nisu podržani amandmani SDS-a na budžet upućeni Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i iako usvojeni budžet ima dosta manjkavosti, prije svega, koje se tiču budžetske rezerve, usvajanje budžeta je dobra stvar za građane BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas jednoglasno izvještaj zajedničke komisije oba doma parlamenta o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu, čime je okončana procedura usvajanja budžeta za ovu godinu.

Ukupan iznos ovogodišnjeg budžeta je 1,8 milijardi KM, od čega je 996 miliona KM planirano za finansiranje institucija BiH, dok je ostatak planiran za servisiranje spoljnog duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije