BiH

Šarović: Postali smo "slučaj" i globalno pitanje, to je problem

Šarović: Postali smo "slučaj" i globalno pitanje, to je problem
Foto: Ustupljena fotografija | Šarović: Postali smo "slučaj" i globalno pitanje, to je problem
M.M.

BANJALUKA - Internacionalizacija krize u BiH sa fokusom na Republiku Srpsku neće nam donijeti ništa dobro naprotiv postajemo sve više crna tačka koja se zaobilazi i mjesto gdje ne treba investirati i ulagati novac što će se snažno i dugoročno negativno odraziti na ekonomiju zemlje, poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

"O Republici Srpskoj se dva dana razgovara na samitu NATO u Rigi, predmet smo pažnje nove njemačke Vlade uz već značajno i vidljivo prisustvo predstavnika američke administracije. Ako je nečija strategija da aktuelne teme i rastuću krizu guramo u pravcu međunarodnog arbitriranja loše ćemo proći i loša je to strategija po Republiku Srpsku“, poručio je Šarović.

On je dodao da je Republika Srpska na žalost postala globalni slučaj i to je najgori mogući scenario koji nam se mogao desiti u rastućoj krizi u zemlji.

"Sve legitimne zahtjeve Republike Srpske a ima ih mnogo ukazujući i Inckovu odluku, Odluke Ustavnog suda BiH i druge trebamo usmjeriti kroz institucije i dati im puni legitimitet. A za početak smatram ključnim i nužnim za bilo kakav uspjeh da jedan čovjek prestane da govori i djeluje u ime svih institucija, i u ime Narodne skupštine, u ime Vlade RS i predsjednika RS, svih poslanika i ministara u zajedničkim institucijama i u konačnom da govori sam u ime cijele Republike Srpske jer nam takvim ponašanjem nanosi samo štetu",zaključio je Šarović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije