BiH

Šarović: Srpsku izdaju oni koji kradu njene resurse

Šarović: Srpsku izdaju oni koji kradu njene resurse
Foto: Ustupljena fotografija | Šarović: Srpsku izdaju oni koji kradu njene resurse

SARAEJEVO - Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke poručio je da je odluka o pokretanju dokapitalizacije Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija najveća izdaja, jer se, kako je rekao, kradu resursi Republike Srpske.

"Dodiku poručujem da onaj ko krade ne može da kaže da je patriota. Taj je u stvari izdajnik najveći. Ko krade resurse Republike Srpske čini najveću izdaju",  kazao je Šarović. 

On je naglasio da će svi sumnjivi aranžmani poput odluke o dokapitalizaciji Ljubije nakon izbora biti otvoreni u parlamentu Srpske, i da će se građani na taj način upoznati sa tim kakvi se to ugovori sklapaju mimo javnosti.

"Neshvatljivo da se jedan tako važan resurs Srpske prodaje netransparentno bez međunarodne konkurencije osobama koje slove za sumnjive investitore. Vidimo da taj kupac nije evropski i svjetski brend u proizvodnji preradi rude što bi, kupac Rudnika Ljubija svakako trebalo da bude. Ovo što se sada dešava SDS je osudio i prije nekoliko godina kada su osujećeni pokušaji prodaje ovog rudnika“, istakao je Šarović.

Napomenuo je da nije slučajno da se sumnjive prodaje javnih resursa u Republici Srpskoj rade baš pred izbore.

"Svjedoci smo da je rudnik Ljubija samo jedan u nizu ovih sumnjivih poslova gdje se mimo javnosti, netransparentno, bez konkurencije prilikom kupovine, krčme javni resursi", zaključio je Šarović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije