BiH

Šarović: U izbornoj godini ne treba da se bavimo stranačkim turbulencijama

Šarović: U izbornoj godini ne treba da se bavimo stranačkim turbulencijama
Foto: N.N. | Šarović: U izbornoj godini ne treba da se bavimo stranačkim turbulencijama

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da turbulencije koje postoje u Gradskom odboru ove stranke u Prijedoru ne treba da budu predmet razmatranja u izbornoj godini, te da ta pitanja ili unutarstranačke izbore ne treba otvarati sada, već nakon izbora.

Komentarišući urgenciju odbornika SDS-a iz Skupštine grada Prijedora koji ga pozivaju da stranku vrati Statutu, Šarović je rekao da je Predsjedništvo SDS-a na današnjoj sjednici razgovaralo o problemima u stranci u tom gradu, te da oni postoje nekoliko mjeseci, a možda i godinu, dvije.

"Zaključili smo da unutrašnje turbulencije koje postoje, s obzirom da smo u izbornoj godini, ne treba da budu predmet rasprave i da trošimo energiju na ta pitanja, već sve to treba da ostavimo za 2021. godinu, jer smatramo da je to logično i pametno da se ne bavimo sobom", rekao je Šarović.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, Šarović je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu izjavio da je to jasan stav Predsjedništva i poruka odbornicima.

"Poruka je jasna. Radite svoj posao a pitanje izbora unutar stranke, ko je jači i ko treba da bude na čelu Gradskog odbora rješavaćemo nakon izbora. Ovo nije trenutak za tako nešto", poručio je Šarović odbornicima SDS-a u Skupštini grada Prijedora.

Šarović je rekao da je centralna tema sjednice bilo obilježavanje 30 godina SDS-a, te da je riječ o izuzetnom jubileju koji će biti obilježen u specifičnim okolnostima i uslovima zbog pandemije.

On je dodao da je odlučeno da centralna svečanost bude pomjerena za kraj septembra ili početak oktobra, dok će lokalne svečanosti biti održane 12. jula.

Šarović je naveo da izbori treba da budu održani u roku koji je predvidjela Centralna izborna komisija (CIK) i da je SDS u dnevnoj pripremi za izbore, te da je formiran Izborni štab na čijem je on čelu.

Šarović je rekao da je ambicija SDS-a da ima kandidate za načelnike opština u sastavu grada Istočno Sarajevu, kao i za gradonačelnika.

"To je važna sredina za SDS. Spremni smo za razgovor sa drugim partnerima kako bismo bili na pobjedničkoj strani", istakao je Šarović.

Šarović tvrdi da je SDS-u odgovaralo da izbori budu održani 4. oktobra jer će, smatra on, aktuelna vlast biti u krizi u julu i avgustu što bi, kako kaže, bilo dobro za SDS da izbori budu održani upravo nakon te ljetne krize.

"Oni žele da skrenu pažnju da iza odluke CIK-a o održavanju izbora stoji Mirko Šarović preko predsjednika CIK-a što je netačno. Imamo CIK koji je prvi put nezavisan i profesionalan", mišljenja je Šarović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije