BiH

Šarović: Zajednički brinemo za Srpsku i njena prava

Šarović: Zajednički brinemo za Srpsku i njena prava
Foto: N.N. | Šarović: Zajednički brinemo za Srpsku i njena prava

BEOGRAD - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da su predstavnici političkih partija iz Republike Srpske na današnjem radnom ručku u Beogradu, koji je organizovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrdili da zajednički brinu za Republiku Srpsku, njenu autonomnost i njena prava.

"Naš stav u vezi odluke Valentina Incka je negativan i nepromijenjen. Neprihvatljivo je da, nakon toliko godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, pojedinac donosi zakon bilo koje vrste umjesto domaćih institucija", rekao je Šarović Srni.

Šarović ističe da za ovu krizu ne treba upirati prst u Republiku Srpsku i njene predstavnike, već u Valentina Incka koji je kreator jedne vrlo loše atmosfere u BiH.

"Mislim da je pozicija Republike Srpske generalno principijelna i mi ne treba da budemo ti koji će produbljavati krizu", rekao je Šarović.

On kaže da ne očekuje od nelegitimno izabranog visokog predstavnika Kristijana Šmita da posegne dalje za bilo kakvim nametanjima u BiH, jer bi to predstavljalo mnogo koraka unazad kada je u pitanju budućnost BiH.

U Beogradu je danas održan radni ručak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima političkih partija iz Srpske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije