BiH

Pratite nas na Google news

Sastanak Komšića, Nelsona i Filda u Predsjedništvu BiH

Sastanak Komšića, Nelsona i Filda u Predsjedništvu BiH
Foto: N.N. | Sastanak Komšića, Nelsona i Filda u Predsjedništvu BiH
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - U zgradi Predsjedništva BiH počeo je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića sa američkim i britanskim ambasadorima u BiH Erikom Nelsonom i Metju Fildom.

Tema razgovora Komšića, Nelsona i Filda trebalo bi da bude pitanje NATO integracija, odnosno slanje ANP-a u Brisel, dokumenta koji je inače kamen spoticanja za formiranje vlasti na nivou institucija BiH.

Sastanak je organizovan uoči sutrašnje dvije sjednice Predsjedništva BiH, redovne na kojoj bi između ostalog na dnevnom redu trebao biti nacionalni godišnji plata za NATO (ANP).

Na vanrednoj sjednici, koju je tražio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, Predsjedništvo bi trebalo raspravljati o mandataru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije