BiH

Sastanak sa predstavnicima CIK-a: Potrebno još četiri miliona KM za izbore

Sastanak sa predstavnicima CIK-a: Potrebno još četiri miliona KM za izbore
Foto: Ministarstvo finasija i trezora BiH | Sastanak sa predstavicima CIK-a: Potrebna dodatna četiri miliona KM za izbore

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara pomno će analizirati zahtjev Centralne izborne komisije (CIK) za obezbjeđivanje dodatnih 4.173.000 KM za održavanje lokalnih izbora u BiH i izjasniti se u zakonom propisanom roku, saopšteno je iz tog ministarstva.

Zamjenik ministara finansija i trezora u Savjetu ministara Muhamed Hasanović razgovarao je danas sa predsjednikom CIK-a BiH Irenom Hadžiabdić, koja je detaljno obrazložila potrebu za dodatnim sredstvima.

U saopštenju je navedeno da je Ministarstvo finansija i trezora primilo zahtjev za obezbjeđivanje dodatnih sredstava u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, a koji je donesen nakon instrukcije o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-jun.

Za finansiranje lokalnih izbora 2024. godine koji će biti održani 6. oktobra, do sada je odobreno 7.418.000 KM, istakli su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je Hadžiabdićeva zahvalila Ministarstvu finansija i trezora za podršku, te istakla važnost stabilnog finansiranja za nesmetano sprovođenje izbornih aktivnosti.

Sastanku je prisustvao i član CIK-a Željko Bakalar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije