BiH

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo
Foto: Arhiva / Ilustracija | Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Savčić pita da li je Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv mudžahedina i svih onih koji su rođeni van BiH, a učestvovali su u ratu na strani muslimanske armade, počinivši stravične zločine nad Srbima na Ozrenu, gdje su im odsječene glave, što je prvi takav zločin na teritoriji Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

"Da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet za nekakav zločin ruskih dobrovoljaca, pa da čovjek to i razumije", rekao je Savčić Srni i dodao da se Dan ruskih dobrovoljaca, koji se u Višegradu obilježava 12. aprila, nalazi u kalendaru značajnih istorijskih događaja Republike Srpske.

Savčić je istakao da je ovaj datum dan sjećanja na ruske prijatelje koji su u najtežim trenucima u novijoj srpskoj istoriji došli da pomognu srpskom narodu.

"Na taj dan mi se sjećamo poginulih ruskih dobrovoljaca u bici za odbranu Višegrada", pojasnio je Savčić.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je formiralo predmet povodom najave obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu u ponedjeljak, 12. aprila.

Povezana vijest

Formiran predmet zbog najave obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije